Job Hendriks - D-Signs Concept | Vormgeving | FotografieWanneer je door de site bladert, is eigenlijk alles al gezegd. Grafisch ontwerp, fotografie en film. Het is allemaal aanwezig. Toch kan de uitleg soms net iets duidelijker.

In 1997 ben ik onder de naam ‘D-Signs concept | vormgeving | fotografie’ begonnen. D-Signs groeide en in 2000 werd het een klein, vast team. Vanaf 2009 kwam er een verandering in het klantenpakket, waardoor het logisch was alleen door te gaan.

Een collega gaf toen de hint: “Waarom maak je het beeldmerk dan ook niet persoonlijker?” De keuze was makkelijk, maar de naam D-Signs is gebleven.

De routines

GRAFISCH VORMGEVER D-Signs is een studio voor conceptuele vormgeving. Daaronder vallen de volgende routines: grafisch ontwerp van alle denkbare communicatie-uitingen, van schets tot eindproduct. Denk aan het ontwerpen van conventionele magazines tot interactieve producties. Daaronder vallen ook websites in HTML en WordPress.

FOTOGRAAF Naast grafisch vormgever ben ik ook fotograaf. Ik werk niet vaak voor particulieren, maar des te meer in de Businnes-to-Businnes (B2B). D-Signs is dus een duidelijk voorbeeld van One-Stop-Shopping…
Als fotograaf kun je mij inhuren als redactioneel portretfotograaf, maar daarnaast behoren ook bedrijfs- en industriële fotografie tot mijn pakket. Ook voor een (particuliere) reportage of sfeerfotografie op feesten, schuw ik niet.

VIDEOPRODUCENT Toen de reflexcamera eenmaal in staat was om ook HD-films te gaan maken, begon mijn vak als fotograaf naar filmer opeens héél leuk te worden. En zo geschiedde… Inmiddels is dit zo’n vijf jaar geleden gestart. Zoonlief Luuk (die studeert aan de HKU), heb ik regelmatig als collega naast mij. Filmen is een vak apart en zeer arbeidsintensief. Naast het filmen met fotografisch oog is het schrijven van scripts en eindmontage zowel in beeld als geluid een dagelijkse bezigheid geworden. Ondanks de ‘mindere tijden’ heb ik flink geïnvesteerd in ‘equipement.’

VOORDRACHTEN Naast bovengenoemde routines, kun je mij inhuren voor workshops op maat en voordrachten over Visuele Communicatie. Ik kan velen boeien over hoe je bijvoorbeeld de juiste typografie toepast op affiches of digitale uitingen. Zelf ga ik graag de discussie aan over de Do’s en Dont’s van het prachtige vak typografische vormgeving of over wat nu wel of niet een goede foto’s is

GEÏNTERESSEERD? Mail mij, maar bellen mag ook op 0653934837